Electro & Coffee

Koffiebonen, gemalen koffie, ESE pods, koffiemachines,…

Proef onze producten

Italiaanse koffie : caffè

Historia

De liefde van de Italianen voor koffie is eeuwenoud. Gecombineerd met de culinaire traditie werden talrijke manieren om koffie te drinken gecreëerd. Zo heeft Italië de hele wereld laten kennismaken met cappuccino en espresso, en vond koffie op interessante wijze ook zijn weg in het alom bekende dessert tiramisu.

Vrij snel na de ontdekking van de rijke smaak en positieve effecten van koffie in de Hoorn van Afrika, en de verspreiding ervan doorheen het Midden-Oosten, werd het eerste Europese koffiehuis geopend in Venetië in de 16de eeuw.

Van daar verspreidde koffiedrinken zich als een lopend vuurtje doorheen Europa, en werd uitgevoerd naar de Nieuwe Wereld. De koffieboon gedijde in de vruchtbare grond van Latijns-Amerika, en vele nieuwe variëteiten werden ontwikkeld en weer uitgevoerd naar Europa en Noord-Amerika. Mede door de Italiaanse ontdekkingsreizigers veroverde koffie de wereld.

Electro&Coffee-Koffiebonen-Gemalen-koffie-Koffiepads
Electro&Coffee-Koffiebonen-Gemalen-koffie-Koffiepads
Electro&Coffee-Hever
Electro&Coffee-Koffiebonen-Gemalen-koffie-Koffiepads
Electro&Coffee-Hever

Italiaanse koffie : veel meer dan caffè

In koffieland Italië bestel je niet zomaar een koffie, maar een zogenaamde 'caffè'. Je krijgt dan een kleine espresso, die echte Italianen snel en staand aan de bar nuttigen. Om optimaal te genieten, kan je dergelijke caffè best in twee of drie slokjes opdrinken, net zoals je van een praline geniet.

Italië heeft ons talloze manieren om koffie te drinken leren kennen. Hieronder vind je een kort en onvolledig overzicht van bekende koffiesoorten van Italiaanse creatie.

Espresso: een caffè geserveerd in een espressokopje. Sterk van smaak met een rijke bronskleurige schuimlaag, de zogeheten crema.

Doppio: een dubbele espresso.

Ristretto: een meer geconcentreerde espresso, die met minder water wordt bereid dan een espresso.

Lungo: een espresso die bereid wordt met meer water (het tegenovergestelde van een Ristretto). Deze koffie lijkt nog het best op de ons meest vertrouwde koffie en is ook gekend als caffè Americano.

Macchiato: een espresso met daarbovenop een toef gestoomde melk. Deze melk mag warm of koud zijn en heet dan respectievelijk macchiato calda en macchiato freddo.

Cappuccino: een espresso met opgeklopte en gestoomde melk, met gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim.

Caffè latte: een espresso, klaargemaakt met meer melk dan een cappuccino en minder melkschuim.

Cappuccino chiaro: een cappuccino, bereid met meer melk (maar minder dan bij een caffè latte) waardoor deze dus lichter van kleur zal zijn.

Cappuccino scuro: een cappuccino, bereid met minder melk en dus logischer ook donkerder van kleur.

Latte macchiato: gestoomde melk die op creatieve manier bewerkt werd met een shot espresso.

Corretto: een espresso, versterkt met een scheut Sambuca, Grappa of Cognac.

Electro&Coffee-Hever-capsules-nespresso-compatibel

Bekijk alle producten in onze webshop